Burn-out

Stress, burn-out/bore-out… En wat nu?

Uit onderzoek blijkt dat 1 op 5 werknemers kans loopt op een burn-out. Een burn-out komt niet uit de lucht vallen, maar heeft een lange aanloop. Preventie en tijdig ingrijpen zijn dus heel belangrijk en daarbij zijn informatie en inzicht de eerste stappen.

Wat komt aan bod in de lezing?

Het is tijd dat we serieus gaan kijken naar wat stress is, wat burn-out is, hoe we het kunnen herkennen, zowel bij onszelf als bij een ander. Waar zitten de valkuilen & hoe kunnen we het voorkomen?

Tijdens de lezing krijg je alvast heel wat nuttige tips die je op goede weg zetten.

  • Hoe herken je de alarmsignalen?
  • Wat kan je zelf doen aan preventie?
  • Behandeling van burn-out en bore out

Voor wie?

Voor iedereen die stress ervaart, in een stressvolle omgeving werkt of leeft maar ook voor allen die inzicht willen krijgen in wat een burn-out/bore-out nu juist is.

Deze lezing is ook voor befrijfsleiders boeiend omdat de valkuilen van burn-out in kader worden gezet. Als bedrijfsleider krijg je inzichten aangereikt om op de juiste manier ermee om te gaan en de juiste ondersteuning te bieden waardoor burn-out op de werkvloer beperkt kan worden.

Burn-out is niet enkel een problematiek die zich stelt bij volwassenen. Steeds meer en meer jongeren kampen hiermee. Ook als ouders, school, is het belangrijk om op de hoogte zijn van deze problematiek om er op een adequate manier mee om te gaan. Deze lezing kan dus ook waardevol zijn voor scholen & ouderverenigingen.