Mindfulness

In onze drukke maatschappij vergeten we vaak wie we zijn en wat we eigenlijk echt willen doen. We zijn het contact met ons lichaam kwijt en ons hoofd maalt voortdurend. Mindfulness of aandachtig zijn is een manier om weer in contact te komen met ons eigen leven en op een meer bewuste en liefdevolle manier relaties aan te gaan met onszelf, de anderen en de wereld. We worden ons opnieuw bewust van ons lichaam, onze gedachten en onze emoties. Vervolgens leren we hiermee zonder oordeel om te gaan. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het leven.

Mindfulness helpt ons om te gaan met stress, pijn en diverse vormen van lijden maar maakt ons ook bewust van het vele mooie die reeds rond ons is.

Tijdens de lezing geef ik een korte uiteenzetting over mindfulness maar wordt er ook aandacht gegeven hoe het nu met ons is gesteld, waarom zijn we nog zo weinig in contact met onszelf en wordt er uiteraard gewerkt met een korte oefening & bewustwording zo kan je het even ervaren. Maar mindfull zijn is een levenshouding en de training is nooit af maar verdiept zich steeds verder & verder.

De lezing duurt ongeveer 1u30 en kan geboekt worden door verenigingen of bedrijven.